Biti dete za vreme pandemije COVID-19 - Analiza istraživanja uticaja mera vanrednog stanja na decu tokom pandemije COVID-19 u Srbiji

Stefanović, Saša and Karić, Tijana (2020) Biti dete za vreme pandemije COVID-19 - Analiza istraživanja uticaja mera vanrednog stanja na decu tokom pandemije COVID-19 u Srbiji. Mreža organizacija za decu Srbije MODS, Beograd.

[img] Text
2. Analiza_biti_dete_cov_19. 2020.pdf - Published Version
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (847kB)

Abstract

Nakon što je globalno proglašena pandemija bolesti COVID-19, a u Srbiji uvedeno vanredno stanje, sproveli smo istraživanje s namerom da saznamo kako na decu utiču mere donete u vanrednom stanju. U istraživanju su učestvovala deca od 5 do 18 godina iz cele Srbije preko onlajn upitnika. Tokom izrade upitnika konsultovali smo se sa grupom dece iz organizacije Prijatelji dece Srbije. Posebnu zahvalnost dugujemo deci (iz Niša, Beograda i Novog Sada) koja su testirala upitnik i pomogla nam da ga unapredimo. Analiza sadrži kratak pregled mera koje se sprovode u Srbiji kao odgovor na krizu izazvanu pandemijom COVID-19, prava deteta na koje mere utiču, opis cilja i metodologije istraživanja, rezultate istraživanja i preporuke.

Item Type: Other
Subjects: H Social Sciences > H Social Sciences (General)
Depositing User: iksi iksi
Date Deposited: 11 Jan 2022 19:48
Last Modified: 08 Dec 2023 13:58
URI: http://institutecsr.iksi.ac.rs/id/eprint/83

Actions (login required)

View Item View Item